China ABC
Πληροφορίες για την κινεζική βίζα
2010-04-02 11:01:47 cri  weijia
Πριν ξεκινήσετε τις προετοιμασίες για το ταξίδι σας στην Κίνα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ορισμένα πράγματα για την κινεζική βίζα.

 Οι ξένοι φίλοι μας πρέπει να ζητούν τουριστική βίζα από το προξενείο ή την πρεσβεία της Κίνας στις χώρες τους.

 Εάν πρόκειται για γκρουπ που αποτελείται από 9 ή περισσότερα άτομα, μπορεί να χορηγηθεί ομαδική τουριστική βίζα.

 Οι ξένοι που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν τις ειδικές οικονομικές ζώνες Σεντζέν (Shenzhen), Τζουχάι (Ζhuhai) και Σιαμέν (Χiamen) πρέπει να ζητήσουν από την πρεσβεία ή το προξενείο «βίζα για τις ειδικές οικονομικές ζώνες».

 Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να παραμείνουν στην επαρχία Χαϊνάν (Ηainan) λιγότερο από 15 μέρες μπορούν να ζητήσουν βίζα εισόδου στον λιμένα Χαϊκόου (Ηaikou) ή Σανγιά (Sanya).

 Οι ξένοι από το Χονγκ Κονγκ που πρόκειται να επισκεφθούν την ειδική οι¬κονομική ζώνη της Σεντζέν με γκρουπ και η παραμονή τους προβλέπεται συντομότερη των 72 ωρών δεν χρειάζονται βίζα εισόδου.

 Όσοι διαθέτουν τουριστική βίζα πρέπει να εισέλθουν στην χώρα από σημείο ελέγχου συνόρων.

Η κινεζική κυβέρνηση προστατεύει τα νόμιμα δικαιώματα των ξένων φίλων στην Κίνα. Ωστόσο, ως ξένος με τουριστική βίζα δεν μπορείτε να συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που δεν συμβιβάζεται με την ιδιότητά σας, όπως θρησκευτικές εκδηλώσεις, αναζήτηση εργασίας ή δημοσιογραφικά ρεπορτάζ. Στην Κίνα πρέπει να τηρείτε τους κινεζικούς νόμους και να σέβεστε τα κινεζικά έθιμα.

Μπορείτε να ταξιδεύετε στην Κίνα όσο ισχύει η βίζα σας. Στο τέλος του ταξιδιού σας πρέπει να περάσετε από το συνοριακό έλεγχο πριν από τη λήξη της βίζας σας.

[  Εκτύπωση ][ ][  Ως πρωτοσέλιδο ]
Σχετικά κείμενα
Απόψεις
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China